28. července 2010

Pikantní pečené stehno

1500 g skopové kýty, pepř, nové koření, jalovec, bobkový list, cibuli, 200 g kořenové zeleniny, 60 g slaniny, 6 lžic másla, 3 lžíce citrónové šťávy, 2 dl smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky cukru, 5 lžic rybízového džemu, sůl

Kýtu naklepeme, osolíme a protáhneme slaninou. Cibuli osmahneme na másle, vložíme k ní maso, přidáme koření, podle potřeby podlijeme vodou a maso dusíme v troubě do měkka. Při pečení maso obracíme a podle potřeby přeléváme šťávou a podléváme vodou. K téměř měkkému masu přidáme zeleninu a udusíme ji. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a rozšleháme. Omáčku přisladíme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme rozmíchaný rybízový džem a za stálého míchání ji dobře povaříme. Maso nakrájíme na porce, prohřejeme v omáčce, rozdělíme na nahřáté talíře a zalijeme prolisovanou omáčkou. Podáváme s knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat