28. července 2010

Vepřové medailonky se sýrovou omáčkou

vepřová panenka, sůl, barevný pepř celý, mouka hladká, tuk, pórek, apetito, kari, mléko, sůl

Vepřovou panenku si nakrájíme na medailónky, jemně naklepeme, osolíme, posypeme barevným pepřem a z jedné strany pomoučíme. Položíme na pánev s rozehřátým olejem pomoučenou stranou dolů a zprudka osmahneme. Otočíme, znovu krátce orestujeme a přelijeme sýrovou omáčkou. Sýrová omáčka: Apetito si rozehřejeme ve vodní lázni, vmícháme kari koření, sůl a mléko. Vše společně krátce podusíme a na talíři zdobíme nasekaným pórkem. Jako přílohu můžeme použít dušenou rýži nebo vařené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat