28. července 2010

Hranolky přelévané omáčkou s nádechem hub

hranolky, zampiony, houbovy bujon, skrob, olej, parky, cibule, cesnek, sul, worchestrova omacka, ocet

Osmahneme cibuli, pridame nakrajene parky na kolecka, trochu cesneku, po osmahnuti zalijeme trochou vody, pridame houbovy bujon, kapku worchestrove omacky, nakrajene zampiony, po poduseni rozmichame v malem mnozstvi studene vody skrob (solamyl) a rovnomerne vlijeme. Podle chuti muzeme pridat tez na drobno nakrajenou debrecinskou peceni.Po ztuhnuti (misto Solamylu lze pouzit klasickou jisku z mouky) timto prelijeme hranolky, nejlepe v hlubsi nadobe, pote jeste doporucuji toto vse posypat jemne nakrajenou cibuli, pokapat trochou vinneho octa a ozdobit kouskem petrzelove nate a spetkou sladke papriky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat