26. července 2010

Utopenci ihned k jídlu

10 ks (je jedno jaký druh) párku,5 ks cibule,pepř, sůl,3 lžice hořčice,sladká paprika, chilli,20 dkg hlávkového zelí,ocet, olej,vegeta.

Párky oloupeme a přepůlíme na půlky, můžeme je i nakrojit. Cibuli nakrájíme na kolečka (proužky). Zelí nakrájíme na nudličky.
Nálev: 2 dc vody, 5 lžíc octa a ostatní igredience dodáme do misky a promíchame. Zelí a cibuli promicháme a pokladáme po vrstvách do slenice (zavařovací) 1 vrstca zelí+cibule 2 vrstva párky. Tlačíme aby se vešlo co nejvíce. Když bude sklenice plná zalijeme vše nálevem,tak aby bylo vše zalito. Uzavřeme víčkem a necháme alespoň 5 hod odležet. 

Žádné komentáře:

Okomentovat