28. července 2010

Vnitřnosti s omáčkou

1 vepřové srdce, polovina vepřových plic, kousek sleziny, 250 g jater, 5 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 5 kuliček jalovce celý, černý pepř, sůl, šlehačka, hladká mouka na zahuštění, ocet či zálivka ze sladkokyselých okurek, trochu hrozinek, suché švestky, suché meruňky

Maso spolu s kořením vložíme do studené vody, osolíme a necháme vařit, až je maso měkké. Po uvaření maso vyjmeme, dáme vychladnout, vyjmeme také koření a polévku zahustíme smetanou do níž jsme rozmíchali hladkou mouku. Maso zbavíme nejedlých částí,(průdušky, průdušnice), nakrájíme na kousky a vložíme zpět do omáčky. Podle chuti ji okyselíme.Před dokončením přidáme hrst hrozinek, několik sušených švestek či meruněk a necháme povařit. Jako přílohu podáváme chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat