28. července 2010

Hamburské vepřové stehno

750 g vepřové kýty nebo plece, 100 g šunky, 125 g sladkokyselých okurek, sůl, 40 g rostlinného tuku, 80 g cibule, 200 g kořenové zeleniny, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, 2 cl octa,šťáva z půlky citronu, lžička hořčice, 5 dl vývaru nebo vody, 2 dl mléka, 200 g smetany, 50 g hladké mouky, 30 g slaniny

Vepřovou kýtu prošpikujeme kousky šunky a okurky (část necháme do omáčky) a osolíme. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme koření, zakápneme octem a citronovou šťávou, přidáme hořčici, podlijeme vývarem, vložíme maso a za občasného podlévání dusíme do měkka. Maso vyjmeme, omáčku zalijeme rozšlehaným mlékem se smetanou a moukou, osladíme, přisolíme a dobře povaříme. Omáčku prolisujeme přes cedník, vložíme na kostičky roztavenou slaninu a na nudličky nakrájenou zbylou šunku a okurky. Krátce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat