28. července 2010

Kuře po kanadsku

1 kuře, 1/8 másla, 2 stroužky česneku, polovina citronu, sůl

Rozporcovat kuře, osolit a vložit do kastrolu, potřít rozetřeným česnekem, zakapat šťávou z poloviny citronu. Zalít kořeněnou omáčkou (asi 2/3) a dát do trouby zpočátku pod pokličkou. Během pečení přidávat zbytek omáčky a podlévat vývarem nebo vodou. Omáčka - barbecue sauce:  1/2 šálku nakrájené cibule, 1 lžička soli, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru, 1 lžíce worchester. omáčky, 1/2 lžičky čili, 1/4 lžičky pepře, 1/2 šálku kečupu, 1/4 šálku vody. Vše asi 1/4 hodiny vařit na malém, plameni, až cibulka změkne a omáčka zhoustne. Rozpis pro 4 osoby. Jako příloha - rýže, brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat