26. července 2010

Zbrojnický bůček

vepřový bůček s.kostí, sůl, pepř, mouka hladká, tuk, anglická slanina, cibule, žampióny, paprikové lusky, voda, sýr uzený

Opláchnutý,kostí a kůže zbavený bůček nakrájíme na plátky (1 ks 1 porce). Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme po obou stranách v hladké mouce. Pak je opečeme po obou stranách v rozehřátém tuku a vyjmeme. V tuku po opékání masa opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky,drobňe nakrájenou cibuli a očištěné,opláchnuté na plátky nakrájené žampióny. Pak do směsi přidáme očištěnou na nudle nakrájenou papriku,směs mírně podlijeme vodou,osolíme a nakonec přimícháme uzený sýr nakrájený na kostičky. Opečené plátky vepřového bůčku vložíme do připravené směsi,krátce podusíme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat