28. července 2010

Koprová omáčka

mléko, 2 vejce, krupice (hrubá), cibule, brambory, hladká a hrubá mouka, kopr, šlehačka, ocet, sůl, cukr

Svítek : asi v půl litru mléka rozšleháme vejce, přidáme špetku soli a sypeme krupici, dokud nevznikne hustší tekutá směs. Na rozpálenou pánvičku nalijeme asi 2 cm silnou vrstvu a zlehka opečeme z obou stran. Omáčka: do velkého hrnce dáme asi 3 litry vody, cibuli a přivedeme k varu. V hrnku s vodou rozmícháme 2 lžíce hrubé a 2 lžíce hladké mouky a postupně vlijeme do hrnce s vařící vodou. Povaříme 10 minut, poté začleháme vejce, přidáme kopr a sundáme z plotny. Přidáme šlehačku, osolíme a pak dochutíme ještě octem a špetkou cukru. Brambory uvaříme ve slupce. Oloupané a nakrájené je dáme do omáčky. Svítek nakrájíme na kostičky a také přidáme do omáčky. Koprovka je nejlepší druhý den.

Žádné komentáře:

Okomentovat