24. května 2010

Zavináče z rýb

marináda : na 1 kg ryb 1 l  vody, 0,3 l 8% octa, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 celeru, 2 cibule, 5 kuliček nového koření,10 kuliček celého pepře, 2 bobkové listy, malou sklenici sterilovaného zelí, 2 kyselé okurky
větší bílé ryby (cejn, podoustev, tloušť)

Ryby vykostíme, necháme celé půlky ryb a naložíme na 4 hodiny do 8% osoleného octa.Abychom ušetřily ocet ryby pečlivě naskládáme do nádoby.Mezitím uvaříme marinádu. Větší poloviny ryb položíme na prkénko naplníme kořenovou zeleninou,cibulí,zelím a okurkou.Zavineme a zajistíme párátkem.Takto upravené ryby necháme několik dní v marinádě.Kosti změknou a ryba se jí celá.

Žádné komentáře:

Okomentovat