28. května 2010

Irský guláš na český způsob

1 kg vykostěného králíka ( kuře, vepřové), 1 kg brambor, 1 listové těsto, 1 bujón ( slepičí) litr, 1 vejce, 1 větší cibule, sůl, pepř, majoránka

Maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme a osmahneme s cibulí ( větší hrnec, nejlépe použitelný i v troubě) Osmahnuté maso zasypeme přiměreně majoránkou, podlijeme asi 1/4 litrem vývaru a dusíme 10 minut. Poté nasypeme oškrábané a nakrájené brambory, majoránku a zalijeme zbytkem vývaru. Ale pouze po okraj brambor. Vaříme cca 45 minut, dokud brambory nezměknou a nezůstane vývaru jen na dně hrnce. Vyválíme listové těsto a vytvoříme z něj poklici hrnce. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme v troubě zapéct tak, až je těsto do zlatova.(cca 20 minut). Poté můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat