28. května 2010

Brambory s lečem

1 kg brambor, 1 šálek horkého mléka, 1 vejce, 4-6 stroužků česneku (dle chuti), sůl, pepř, drcený kmín, majoránka, 10-12 dkg hladké mouky, sádlo nebo olej na smažení 
na náplň : 1 malé lečo, 30 dkg masa, 30 dkg jater (koření dle chuti)

Syrové brambory oloupeme a na jemno nastrouháme, vodu z nich vymačkáme. Brambory přelijeme horkým mlékem, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a koření, zamícháme a zahustíme moukou. Na rozpáleném tuku smažíme dozlatova buď menší, tenké bramboráčky, nebo velké, přes celou pánev. Maso s játry prudce orestujeme, přidáme lečo a koření dle chuti. Malé bramboráčky zdobíme lžící leča s masem, nebo na půlku velkých dáme náplň a překlopíme. Dle chuti můžeme ještě ozdobit jemně nasekanou pažitkou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat