28. května 2010

Králík pečený na česneku

3 porce králíka, 1 polévková lzíce sádla, uzená slanina asi 5 dkg, česnek 5 stroužků, cibule, sůl, 5 ks celý pepř, 3 ks nové koření 3 ks, tymián 2 špetky, paprika - poprášit porce, bobkový list, 1,5 lžice hladká mouka 

Králíka prošpekujeme, vložíme ma cibuli zpěněnou na sádle, okořeníme,posypeme česnekem nakrájeným na plátky, podlijeme vodou a pečeme do měkka/asi 2-2,5 hod./.V průběhu pečení porce poléváme vypečenou šťávou, dle potřeby podléváme vodou, aby se králík nevysušil. Upečené porce králíka vyjmeme hrudky, vložíme porce zpět do pekáče, necháme ještě asi 15 minut  v troubě dopéct.

Žádné komentáře:

Okomentovat