25. května 2010

Hovězí na bramborach a zelenine

600 g hovězího masa, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 200 g mrkve, 500 g brambor, řapíkatý celer, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, kajenský pepř, 2 lžíce mouky, 1 bobkový list, 425 ml konzervovaných rajčat, 1 kostka masoxu, 100 g hrášku

Maso nakrájíme na kostky. Oloupeme cibuli s česnekem,česnek nasekáme,cibuli nakrájíme na špalíčky. Mrkev pokrájíme na hranolky, oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Celer oloupeme a rovněž nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli s česnekem. Po částech potom přidáváme maso, které orestujeme. Poprášíme moukou, přidáme koření, masox, rajčata a podlijeme vodou. Vaříme asi 60 minut, poté přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme ještě 25 minut. Před koncem přidáme hrášek. Jako příloha jsou vhodné těstoviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat