Fazole namočíme přes noc do vody a pak je uvaříme v téže vodě do změknutí. Zvlášť uvaříme kysané zelí a uzená žebírka.Když jsou fazole napůl měkké, scedíme je a vaříme dál spolu s žebírky. Přidáme hned také bobkový list, pepř a podle potřeby sůl a rovněž pešt, který jsme připravili z nasekaného uzeného bůčku, česneku a petrželové natě. Před dokončením přidáme na kostičky nakrájené brambory a dovaříme. Žebírka vyjmeme a podáváme na zvláštním talíři.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
30. března 2010
Zeleninovo-uzeninová polevka
Fazole namočíme přes noc do vody a pak je uvaříme v téže vodě do změknutí. Zvlášť uvaříme kysané zelí a uzená žebírka.Když jsou fazole napůl měkké, scedíme je a vaříme dál spolu s žebírky. Přidáme hned také bobkový list, pepř a podle potřeby sůl a rovněž pešt, který jsme připravili z nasekaného uzeného bůčku, česneku a petrželové natě. Před dokončením přidáme na kostičky nakrájené brambory a dovaříme. Žebírka vyjmeme a podáváme na zvláštním talíři.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat