30. března 2010

Zeleninovo-uzeninová polevka

120 g fazolí, 300 g kysaného zelí, 200 g brambor, 500 g uzených vepřových žebírek,100 g uzeného bůčku, 20 g česneku, svazeček petrželové natě, 2 bobkové listy, sůl, pepř

Fazole namočíme přes noc do vody a pak je uvaříme v téže vodě do změknutí. Zvlášť uvaříme kysané zelí a uzená žebírka.Když jsou fazole napůl měkké, scedíme je a vaříme dál spolu s žebírky. Přidáme hned také bobkový list, pepř a podle potřeby sůl  a rovněž pešt, který jsme připravili z nasekaného uzeného bůčku, česneku a petrželové natě. Před dokončením přidáme na kostičky nakrájené brambory a dovaříme. Žebírka vyjmeme a podáváme na zvláštním talíři. 

Žádné komentáře:

Okomentovat