hlavy z kapra (bez očí a žáber), 1 porce masa, popřípade jikry nebo mlíčí, hrachová polévka z pytlíku,1 mrkev, kousek celeru a petržele, 1 cibule, 1 lžíce tuku, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření,1 bobkový list, špetka soli, mletý pepř na dochucení
Hlavy a maso z kapra ovaříme v osolené vodě, přidáme pepř celý,Nové koření a bobkový list.Po půlhodině varu maso obereme, vývar přecedíme. Na pánvi na tuku osmahneme cibuli do zlatova, přidáme drobně nakrájenou zeleninu a orestujeme. Do vývaru na mírném plameni přidáváme postupně za stálého míchání hrachovou pytlíkovku. Přidáme osmahnutou zeleninu, obrané maso z kapra a nakonec varu jikry anebo mlíčí. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s osmaženou houskou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
30. března 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat