cibule, mrkev, celer, máslo, hladká mouka, kuřecí vývar nebo voda, mléko, smetana, kousek masa z kuřecích prsou, sterilovaná kukuřičná zrna, šunka
Nadrobno nakrájenou či nastrouhanou zeleninu zpěníme na másle a zaprášíme hladkou moukou, aby vznikla světlejší jíška. Zalijeme vývarem nebo vodou a necháme asi 20 minut povařit. Vše procedíme, zeleninu propasírujeme a znovu vaříme. Přilijeme trochu mléka a opět povaříme. Na závěr zakápneme trochou sladké smetany. V pánvi na tuku opečeme na kostičky nakrájené kuřecí maso. Opečené maso vyndáme a výpek ještě chviličku povaříme s troškou vody. Maso a výpek přidáme do polévky spolu s kukuřicí. Hotovou polévku už nalitou v misce či talíři ještě ozdobíme nadrobno nakrájenou šunkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
30. března 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat