30. března 2010

Krémová polévka mäsozeleninová

cibule, mrkev, celer, máslo, hladká mouka, kuřecí vývar nebo voda, mléko, smetana, kousek masa z kuřecích prsou, sterilovaná kukuřičná zrna, šunka

Nadrobno nakrájenou či nastrouhanou zeleninu zpěníme na másle a zaprášíme hladkou moukou, aby vznikla světlejší jíška. Zalijeme vývarem nebo vodou a necháme asi 20 minut povařit. Vše procedíme, zeleninu propasírujeme a znovu vaříme. Přilijeme trochu mléka a opět povaříme. Na závěr zakápneme trochou sladké smetany. V pánvi na tuku opečeme na kostičky nakrájené kuřecí maso. Opečené maso vyndáme a výpek ještě chviličku povaříme s troškou vody. Maso a výpek přidáme do polévky spolu s kukuřicí. Hotovou polévku už nalitou v misce či talíři ještě ozdobíme nadrobno nakrájenou šunkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat