Fazole se přes noc namočí do vody. Poté se vaří v dostatečném množství vody spolu s celerem, koriandrem, oreganem, rozčtvrcenou paprikou, nakrájenou cibulí, solí a pepřem dokud nezměknou - cca. 1 1/2 hodiny. Když jsou měkké, rozmixují se v mixeru. Je dobré uvařit fazolí víc a část vzniklé směsi zamrazit pro pozdější použití. V hrnci se osmahne nasekaná cibule, nakrájená paprika, nasekaný česnek. Jakmile je cibule průsvitná, přidají se rozmixované fazole. Vše se chvíli vaří, vroucí vodou se zředí do hustoty polévky. Dochutí se solí a pepřem, případně trochou kari. Na pánvi se usmaží vajíčko (volské oko). Vloží se na dno talíře a zalije se polévkou. Ozdobí se nasekaným koriandrem. Možno zastříknout limetkovou šťávou, ozdobit avokádem. Také lze do polévky přidat čínské rýžové nud
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
30. března 2010
Kostarická černá polévka
2 hrnky černých fazolí, kytička koriandru, 1 paprika na čtvrtky, 1/2 zelené papriky na drobné kousky, 1/2 lžičky oregána, větvička celeru, 2 stroužky česneku, 1 cibule na kousky, 1 lžička olivového oleje, sůl , pepř, osmažené vajíčko (volské oko) pokud možno s bílkem ze všech stran snítka koriandru na ozdobení
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat