30. března 2010

Gulašová polevka pikantní

200 g předního hovězího masa bez kostí, cibuli, lžíci Ceres softu, mletou sladkou i pálivou papriku, sůl, 1 1/4 l vody, 2 lžíce hladké mouky, česnek, kmín, pepř, 200 g brambor,masox, polévkové koření, majoránku

Nadrobno nakrájenou cibuli usmažíme dozlatova na polovině dávky tuku. Přidáme maso nakrájené na drobné kostičky a osmahneme. Zaprášíme paprikou, zalijeme trochou vody,osolíme a dusíme . Mezitím připravíme z tuku a mouky světlou jíšku. Zalijeme ji vodou,rozšleháme a uvedeme do varu. Jíšku vmícháme k masu a opět dusíme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme masoxem a kořením.

Žádné komentáře:

Okomentovat