Do vývaru: 4 stébla citronové trávy, 800 ml kokosového mléka z konzervy, maso z kuřete, 10 lístků koriandru, 20 g čerstvého zázvoru, 120 g žampiónů, 100 g mini kukuřice, 60 ml šťávy z limetek, černý pepř čerstvě drcený, 2 čerstvé chilli papričky, 2 jarní cibulky
Kuře zbavíme kůže a vložíme je do studené vody, přidáme koření, očištěnou a nakrájenou zeleninu a přivedeme k varu. Mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Vývar scedíme a obereme maso, které nakrájíme na nudličky.Ke kuřecímu vývaru vlijeme kokosové mléko a opět přivedeme k varu.Do vývaru přidáme nakrájené maso, žampiony nakrájené na čtvrtky, mini kukuřičky, najemno posekaný zázvor, citrónovou trávu, čerstvý koriandr a šťávu z limetek. Dochutíme čerstvě drceným pepřem. Maximálně 5 minut necháme projít varem a podáváme. Na talíři posypeme jemně sekanou jarní cibulkou a chilli papričkami
Žádné komentáře:
Okomentovat