30. března 2010

Krýmsky boršč

1 kg pokrájeného zelí, 1 nadrobno pokrájená cibule, 2-3 nastrouhané mrkve, 1/2 nakrájené /na kostičky/ červené řepy / možno i naložené/, 1/2 paprikového lusku pokrájeného, fazole /naložené/,1/2 kg brambor, 1/2 kg žeber nebo jiného vývarového masa, olej, sůl, pepř, pažitka nebo zelená petrželka

Maso dáme vyvařit do 2-4 l vody /dle toho jak pak chceme mít hustý boršč/. Syrovou zeleninu všechnu důkladně osmahneme na oleji a s pokrájenými bramborami dáme na 1/2 hod. dovařit do vývaru. Dosolíme, dopepříme, podáváme s chlebem /černým/nebo se špalíčkem tvrdého sýra. /po uležení t.j. 2. i 3. den je boršč ještě chutnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat