11. července 2012

Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou

brambory uvařené ve slupce, oliv.olej, cibule, česnek, uzené maso, smetana, sůl, pepř, máslo, vejce, mléko

Na pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a po chvilce přidáme uzené maso. Po orestování přilejeme smetanu, osolíme (není nutné ), opepříme a krátce povaříme, aby smetana trochu zhoustla. Zapékací formu vymažeme máslem a klademe do ní vrstvy na plátky nakrájených vařených a oloupaných brambor a smetanové omáčky s uzeným masem. Poslední vrstva je bramborová. Pečeme v předehráté troubě na 180°C asi 10-15 min. Potom brambory zalejeme vejci rozmíchanými s trochou mléka. Pečeme dalších cca 15 min., až se udělá křupavá kůrčička. Pzn: Množství surovin je závislé na velikosti zapékací formy

Žádné komentáře:

Okomentovat