9. července 2012

Knedlíky z bramborového těsta se švestkami

300 g hrubé mouky,700 g vařených brambor, vařených den předem,2 vejce,špetku soli, 0,5 sáčku kypřicího prášku,trochu mléka na spojení těsta, 20 švestek
na zdobení: krupicový nebo moučkový cukr, máslo, tvaroh

Brambory nastrouháme přisypeme mouku, kypřicí prášek a sůl. Směs promícháme a přidáme vejce a tolik mléka, abyste zadělali tužší, ale vláčné těsto. Vytvoříme z těsta váleček a z něho pak odkrajujeme asi ½ cm kolečka. V dlani zploštíme a obalíme s ním vypeckovanou švestku. Ve větším hrnci přivedeme vodu do varu a do ní házíme knedlíky. Ale jen v množství, aby volně plavaly. Vaříme 5- 7 minut dle tloušťky těsta. Pravidlem je, že vařený knedlík vyplave na povrch . Vyndáváme děrovanou naběračkou. Podáváme sypané cukrem, tvrdým tvarohem a polité máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat