10. července 2012

Nudlový nákyp se sýrem a kuřecím masem

200 g těstovin (nudle, fleky),vykoštěné maso z 1/2 kuřete,50 g sýra (Eidam, Primátor),50 g másla,3 vejce, velká cibule,50 g zeleného hrášku,máslo na vymazání formy,strouhanka na vysypání formy,sůl,strouhanka na vysypání formy
Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeném na sáčku. Hotové propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a na rozehřátém másle necháme zesklovatět. Poté přidáme drobně krájené kuřecí maso, osolíme, okořeníme a na mírném ohni dusíme doměkka. Sundáme z ohně zamícháme hrášek spolu se 2/3 strouhaného sýra, žloutky a vše dobře zamícháme.Poté rychle a krátce zamícháme tuhý sníh z bílků. Ihned rozetřeme do máslem a strouhankou vysypaného pekáče. Povrch stejnoměrně posypeme zbývajícím sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 °C asi 30 minut (až je povrch zlatohnědý). ,Nudlový nákyp se sýrem a kuřecím masem podáváme se zeleninovými saláty.

Žádné komentáře:

Okomentovat