9. července 2012

Pikantní pečené řezy z mletého masa

1 kg mletého masa(hovězího a vepřového), 2 vejce,150 g eidamu nebo Mozzarella,150 ml mléka, 2 tvrdší rohlíky,2 cibule,1 červená a 1 zelená paprika,lžička sladké papriky,lžička ďábelského koření, 6 středně velkých rajčat, sál
Rohlíky namočíme do mléka. Pak oloupeme cibuli, omyjeme papriku a zbavíme ji jader. Zeleninu pokrájíme na drobno.Mleté maso smícháme s krájenou paprikou, cibulí, vymačkanými rohlíky, rozšlehanými vejci, směs osolíme a okořeníme.Pak směs rovnoměrně rozetřeme do pekáče a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut.Mezitím pokrájíme sýr a oloupaná rajčata na plátky. Přibližně po 20 minutách pečení rozložíme na masovou směs upravená rajčata i sýr. Podle vlastní chuti dokořeníme a vrátíme do trouby dopéci. Po částečném vychladnutí krájíme jednotlivé díly. Hotové řezy zdobíme lístky bazalky a můžeme je podávat teplé nebo studené.Jako příloha jsou k nim výborné bramborové placičky, ale i bílé pečivo a zeleninový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat