9. července 2012

Holandský řízek se smetanou

500 g mletého vepřového masa,150 g sýra (eidam, Primátor), lžička sójové omáčky,4 lžičky kořenící směsi Wu-Fen,70 g másla - Zlaté Hané,300 ml sladké smetany, 100 ml mléka, hladká mouka, sůl
Maso, sůl, vejce, strouhaný sýr a koření v misce dobře promícháme. Poté rozdělíme na čtyři části a vytvarujeme řízky. Tyto obalujeme v mouce. Tuk na pánvi rozpálíme a v něm řízky po obou stranách opečeme. Ihned zalejeme smetanou i mlékem, ochutíme sójovot/omáčkou a na mírném ohni za občasného zamíchání dusíme asi 20 minut. Holandský řízek se smetanou podáváme s dušenou rýží, nejlépe neloupanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat