8. července 2012

Cuketové řízky v křupavém těstíčku

2 - 3 cukety (asi 700 g) slunečnicový olej
těstíčko : 130 g hladké mouky,3 lžíce olivového oleje,150 ml teplé vody,bílek z velkého vejce nebo 2 z malého vejce,sůl


Nakrájejte cukety podélně na plátky asi 1cm silné.Osolte a nechte 30 minut odpočívat.Mezitím si připravte těstíčko: mouku prosijte do mísy a udělejte uprostřed důlek. Do něj nalijte olej,přidejte vodu a vidličkou promíchejte. Nechejte odstát 30 minut.Bílky ušlehejte na pevný sníh a přidejte do těsta. Cuketu osušte kuchyňským papírem nebo utěrkou.V pánvi s vyšším okrajem rozpalte dostatečné množství oleje, aby se cukety fritovaly ponořené –nasáknou méně tuku.Cuketu napíchněte vidličkou a protáhněte v těstíčku z obou stran a ihned smažte dozlatova (stačí asi půl minuty z každé strany). Podávejte ihned jako chuťovku nebo s přílohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat