9. července 2012

Řízek v ostré omáčce

4 vepřové plátky z kýty po 200 g,50 g Zlaté Hané,2 menší cibule,1 zelená a 1 červená paprika,0,5 kostky slepičího bujónu a 300 ml vody,kelímek zakysané smetany,lžíce sladké papriky,lžička ďábelského koření,bílý pepř,hladká mouka,sůl

Naklepané vepřové řízky osolíme a posypeme pepřem. Poté obalíme v mouce.Ve větší pánvi rozpálíme tuk. do něj vložíme řízky a po obou stranách je osmažíme do zlatova. Měkké řízky vyjmeme z pánve, dáme na misku, přiklopíme a uložíme v teplém prostředí.Paprikové lusky omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme jádra. Nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a spolu s paprikou krátce podusíme na pánvi s vypečeným tukem. Pak přidáme vývar a dobře promícháme. Dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Přidáme koření, podle potřeby dosolíme a sundáme z ohně. Do hotové omáčky zamícháme zakysanou smetanu a dále už nevaříme.Řízky servírujeme na talířích přelité omáčkou a ozdobené zelenou petrželkou.Jako přílohu můžeme použít těstoviny - nejlépe amarantové, či nové brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat