10. července 2012

Fazolky na zakysane smetaně

300 g zelených fazolek,sterilované fazolky,50 g másla, cibule,2 lžíce hladké mouky,200 ml zakysané smetany,mletý bílý pepř, lžíce sekaného kopru,ocet, cukr-sladidlo, sůl
Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Tuto zředíme nálevem z fazolí (čerstvé fazolky předem povaříme v osolené vodě doměkka) a osolíme i opepříme. Vše asi 10 minut povaříme na mírném ohni a podle chuti přidáme cukr a ocet. Do hotové omáčky vmícháme nadrobno krájený kopr a fazolky, necháme prohřát a nakonec zamícháme rozmíchanou smetanu. Fazolky na smetaně podáváme k vařeným masům anebo vejci s vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat