11. července 2012

Krkovička se staročeským zelím

malá hlávka bílého zelí, slanina, cibule, pepř, sůl, drcený kmín, lžíce octa, lžíce cukru, lžíce hladké mouky na zahuštění, krkovička, cibule, sůl, pepř, česnek, popřípadě grilovací koření, nebo jakékoliv kdo má na vepřovém rád

Nakrájíme si slaninu na kostičky, uškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájené zelí. Zelí osolíme, opepříme, okmínujeme, promícháme s cibulí a špekem a zalijeme malým množstvím vody(asi 1 dcl) a dusíme asi půl hodiny. Hlídáme, aby se nám voda úplně nevypařila, ale moc jí nepřiléváme. Když máme zelí měkké, zaprášíme asi jednou lžící hladké mouky a provaříme, dochutíme octem a cukrem, jak jsme zvyklí, někdo má raději sladší, někdo kyselejší. Maso si klasicky upečeme, jak jistě každý zvládne a podáváme se zelím a knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat