10. července 2012

Těstoviny na švýcarský způsob

300 g těstovin (mušličky, kolínka) nejlépe amarantové ,menší květák,4 špekáčky,50 g másla,250 ml sladké smetany,100 g taveného sýra bez příchuti (např. Lipno),mletý bílý pepř, sůl
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka,poté zcedíme, propláchneme a necháme okapat. Špekáčky oloupáme, nakrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném másle. Takto upravené vmícháme do uvařených těstovin spolu s vařeným květákem rozděleným na jednotlivé hlavičky. Smetanu ohřejeme, přidáme drobně krájený sýr a necháme jej rozpustit.Nakonec přidáme máslo a omáčku dosolíme i opepříme. Touto omáčkou poléváme jednotlivé porce upravených těstovin. Těstoviny na švýcarský způsob podáváme se zeleninovými saláty např.hlávkový.

Žádné komentáře:

Okomentovat