10. července 2012

Jablkový nákyp

4-5 větších jablek,4 tvrdší rohlíky,50 g másla,200 ml mléka,3 vejce,80 g cukru krupice nebo 30 g sladidla,mletá skořice, citrónová šťáva,máslo na vymazání formystrouhanka na vysypání formy
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, pak hrubě nastrouháme a takto upravené zakapeme citrónovou šťávou. Rohlíky namočíme do mléka, necháme pořádně provlhnout a teprve poté prolisujeme přes řidší síto, popřípadě pomeleme na masovém mlýnku. Do vzniklé kaše zamícháme upravená jablka.Změklé máslo vyšleháme s cukrem za postupného přidávání žloutků do pěny. Přidáme kaši z rohlíků i jablek a vše dob-ře promícháme. Nakonec rychle a krátce zamícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu ihned rozetřeme do máslem a strouhankou vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C po dobu asi 40 minut. Hotový nákyp zlehka pocukrujeme a podáváme pokapaný rybízovým sirupem.

Žádné komentáře:

Okomentovat