4-5 větších jablek,4 tvrdší rohlíky,50 g másla,200 ml mléka,3 vejce,80 g cukru krupice nebo 30 g sladidla,mletá skořice, citrónová šťáva,máslo na vymazání formystrouhanka na vysypání formy
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, pak hrubě nastrouháme a takto upravené zakapeme citrónovou šťávou. Rohlíky namočíme do mléka, necháme pořádně provlhnout a teprve poté prolisujeme přes řidší síto, popřípadě pomeleme na masovém mlýnku. Do vzniklé kaše zamícháme upravená jablka.Změklé máslo vyšleháme s cukrem za postupného přidávání žloutků do pěny. Přidáme kaši z rohlíků i jablek a vše dob-ře promícháme. Nakonec rychle a krátce zamícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu ihned rozetřeme do máslem a strouhankou vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C po dobu asi 40 minut. Hotový nákyp zlehka pocukrujeme a podáváme pokapaný rybízovým sirupem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Žádné komentáře:
Okomentovat