10. července 2012

Chřest s holandskou omáčkou

1 kg bílého chřestu,8 brambor,200 g másla,3 lžíce přepuštěného másla,50 g sýra,7 žloutků,svazek petrželky,mletý bílý pepř, lžička citrónové šťávy, cukr-sladidlo, 200 g plátků šunky, sůl
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Chřest oloupeme a dřevnaté konce odřízneme. Čistý chřest vaříme 15 minut v mírně osolené vodě se lžičkou cukru a 2 lžícemi másla.Nastrouhané brambory promícháme se 4 žloutky, solí, pepřem a drobně sekanou petrželkou. Z tohoto těsta uděláme placičky a ty smažíme na přepuštěném másle dozlatova. Hotové uložíme v teplém prostředí. Zbytek másla rozpustíme, přidáme k němu nastrouhaný sýr, vyšlehané zbylé 3 žloutky, osolíme, opepříme a dochutíme podle vlastní chuti citrónovou šťávou. Uvařený chřest jsme nechali okapat a vložili do zapékací misky. Poté přelijeme vyrobenou omáčkou a v předehřáté troubě zapečeme. Podáváme tak, že na talíř položíme plátky šunky, teplé bramborové placičky a jednotlivé porce zapečeného chřestu.

Žádné komentáře:

Okomentovat