10. července 2012

Šátečkové koláčky

200 g měkkého tvarohu,100 g másla nebo Zlaté Hané,50 g amarantové mouky,150 g mouky hladké,100 g moučkového cukru,vejce,2 lžíce mléka,300 g marmelády,rozšlehané vejce na potření,lžíce jemně strouhaných vlašských ořechů, tuk a mouka na plechy
Tvaroh prolisujeme na vál, přidáme prosátý moučkový cukr, vejce, máslo i oba druhy mouky. Vše krátce vypracujeme v hladké a nelepivé těsto. Je-li těsto tuhé,přidáme mléko a necháme jej v chladu asi 2 hodiny odležet. Potom je vyválíme na moukou poprášeném vále do tenkého plátu a rádýlkem nakrájíme čtverce o velikosti 8 x 8 cm. Rohy koláčků potřeme rozšlehaným vejcem a do prostřed dáme marmeládu. Ty pak přehneme do středu, přitiskneme a koláčky přeneseme na tukem potřený a moukou vysypaný plech. Každý koláček potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme strouhanými ořechy a v předehřáté troubě upečeme do zlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat