22. dubna 2010

Vepřová čína

150 g vepřového masa nakrájeného na hranolky cca 2-4 x 1 cm, 150 g hovězího masa nakrájeného na hranolky cca 2-4 x 1 cm,
Na marinádu : 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce rýžového vína (může být i jiné), 2 lžíce arašídového oleje (i jiný),1 lžíce hnědého cukru (nemusíme dávat-dle chuti), 1 lžíce koření pěti vůní, 1 lžíce solamylu, 3 stroužky česnek (jemně nakrájený nebo prolisovaný), na kuřecí maso přidáme 1 bílek,

Na zeleninu : 6 jarních cibulek (i norm.cibulky), 1 červený paprikový lusk, 1 zelený paprikový lusk, 100 g bambusových výhonků-popř.klíčky manga (nebo na nudličky nakrájená kedlubna)-nemusí být, 100 g klíčků sojových bobů, 1 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce sójové omáčky, 150 ml drůbežího vývaru,1 lžíce kukuřičného škrobu, sol, čerstvě umletý pepř, tuk nebo olej na pečení, 2 lžíce nasekané pažitky, 100 g mraženého hrášku, 100 g mražené kukuřice, hřiby ,hrášek

Přísady na marinádu společně promícháme,přelijeme směsí maso a necháme minimálně 1 hod. naložené (v lednici i 12 hod-je chutnější). Mezitím nakrájíme zeleninu na tenké proužky, okapané maso zprudka opékáme v tuku za stálého míchání 2 minuty (podle toho, až je hotové) a odstavíme do tepla.Zeleninu dáme do zbývajícího vypečeného tuku a 3 minuty pečeme. Vmícháme rajský protlak a sójovou omáčku. Drůbeží vývar rozmícháme se solamylem a zahustíme zeleninu. Přidáme maso, znovu krátce rozpálíme a posypeme pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat