24. dubna 2010

Královská polévka

1 menší, uzený vepřový jazyk, 100 g kořenové zeleniny, 1/2 květáku, 1 brzlík, 10 žampionů,100 g másla,100 g pečeného nebo dušeného telecího masa z plece, 1/4 pečeného, vykostěného kuřete,na špičku nože muškátového květu, 200 ml sladké smetany, 1 žloutek,Maggi Světlá jíška, Maggi Harmonie Chuti

Do studené, osolené vody vložíme jazyk a uvaříme ho doměkka. Vyjmeme ho, dáme do studené vody a pak oloupeme. Jazyk nakrájíme na nudličky. Do vývaru, ve kterém se jazyk vařil, přidáme na tenké nudličky nakrájenou zeleninu, na nudličky nakrájená masa (brzlík, telecí maso, kuřecí maso), připravený jazyk, květák a žampiony orestované na másle. Polévku okořeníme muškátovým květem, přidáme MAGGI Světlou jíšku, dochutíme MAGGI Harmonií Chuti a povaříme. Do polévky nalijeme smetanu smíchanou se žloutkem a dobře ji ohřejeme, ale již nevaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat