24. dubna 2010

Čočková polévka se zelím

200 g čočka, 1 zeleninový bujón ,250 g kýsané zelí, 3 lžíce olej,1 lžice hladká mouka, 120 g zakysaná smetana, 1 žloutek, sůl, ocet

Namočenou čočku zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujón a vaříme doměkka. Ve druhém hrnci zalijeme vodou zelí a rovněž vaříme doměkka. Po uvaření obojí smícháme, přidáme vodu, pokud se vyvařila. Z oleje a mouky upražíme světlou jíšku, kterou vlijeme do čočky se zelím a rychle rozmícháme. Do zakysané smetany přidáme žloutek a za stálého míchání vlijeme do polévky (přilijeme-li do hrnku ke smetaně horkou polévku, v polévce se potom nesrazí). Necháme povařit a dochutíme solí a octem.

Žádné komentáře:

Okomentovat