Namočenou čočku zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujón a vaříme doměkka. Ve druhém hrnci zalijeme vodou zelí a rovněž vaříme doměkka. Po uvaření obojí smícháme, přidáme vodu, pokud se vyvařila. Z oleje a mouky upražíme světlou jíšku, kterou vlijeme do čočky se zelím a rychle rozmícháme. Do zakysané smetany přidáme žloutek a za stálého míchání vlijeme do polévky (přilijeme-li do hrnku ke smetaně horkou polévku, v polévce se potom nesrazí). Necháme povařit a dochutíme solí a octem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
24. dubna 2010
Čočková polévka se zelím
200 g čočka, 1 zeleninový bujón ,250 g kýsané zelí, 3 lžíce olej,1 lžice hladká mouka, 120 g zakysaná smetana, 1 žloutek, sůl, ocet
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat