24. dubna 2010

Kotlík afrického domorodce

1 menší vepřové koleno, 1 hovězí oháňka,olej, 2 cibule, 4 rajčata,1 lusk sladké papriky, 3 chilli papričky nebo 1 lžičku sušeného chilli, vývar nebo 2 kostky masoxu,1 lžíce worcesteru

Ve vhodném hrnci (nebo papiňáku) rozehřejeme olej a osmažíme na něm nadrobno krájenou cibuli s nakrájenými rajčaty, paprikou a chilli. Přibližně 5 minut osmažíme, poté přidáme koleno a oháňku a krátce společně podusíme. Přilijeme vývar (nebo vroucí vodu s masoxem), a společně vaříme až je maso měkké. Koleno a oháňku vykostíme nakrájíme a vložíme do polévky. Nakonec vše zalijeme dávkou worcesteru. Podáváme v hlubokém talíři - porci obou druhů mas, přelité malým množstvím vývaru, který rozvařením zeleniny a cibule nepatrně zhoustl. Možno podat s nakrájeným chlebem, nebo pečivem, pro opravdové labužníky doporučujeme smažený banán.

Žádné komentáře:

Okomentovat