24. dubna 2010

Držková polévka

600-700 g mlynářek ( krásnoporka neboli choroš ovčí ), 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky,1 houbový masox apod., mletá sladká paprika, sůl, pepř, podravka, majoránka, libeček, 4 stroužky česneku, mletý muškátový květ

Mlynářky nakrájíme na plátky a vaříme je v osolené vodě asi 1,5 hodiny. Když jsou téměř měkké, vodu slijeme. Na oleji zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou, chvíli restujeme, přídáme mouku, promícháme a podle potřeby naředíme vodou a přidáme kostku masoxu. Přidáme houby, osolíme, opepříme přidáme prolisovaný česnek, rozedmutou majoránku a libeček. vaříme asi 20 minut a podle potřeby doředíme vodou. nakonec vmícháme špetku muškátového oříšku.

Žádné komentáře:

Okomentovat