600-700 g mlynářek ( krásnoporka neboli choroš ovčí ), 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky,1 houbový masox apod., mletá sladká paprika, sůl, pepř, podravka, majoránka, libeček, 4 stroužky česneku, mletý muškátový květ
Mlynářky nakrájíme na plátky a vaříme je v osolené vodě asi 1,5 hodiny. Když jsou téměř měkké, vodu slijeme. Na oleji zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou, chvíli restujeme, přídáme mouku, promícháme a podle potřeby naředíme vodou a přidáme kostku masoxu. Přidáme houby, osolíme, opepříme přidáme prolisovaný česnek, rozedmutou majoránku a libeček. vaříme asi 20 minut a podle potřeby doředíme vodou. nakonec vmícháme špetku muškátového oříšku.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
24. dubna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat