Mrkev jemně nastrouháme a společně s hráškem podusíme 10 g másla. Ze zbytku másla uděláme s moukou světlou jíšku,kterou zalijeme vývarem a vaříme 5 minut, potom přidáme podušenou mrkev s hráškem a necháme přejít varem, před koncem přidáme smetanu rozmíchanou se žloutkem a dosolíme a dochutíme vegetou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. dubna 2010
Mrkvová polévka
1 l vývaru z masoxu, 250 g mrkve, 100 g hrášku, 40 g másla, 20 g hladké mouky, 1dl smetany, 1 žloutek, sůl, vegeta
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat