23. dubna 2010

Rybí pomazánka z Makrely

uzená makrela, máslo, cibule, sardelová pasta, paprika, pepř, sůl

Ve šlehači šleháme máslo které jsme prolili asi půl hrníčkem vařící /horké vody/ušlehá se hustá pěna , trvá to třeba i čtvrt hodiny.Mezim si dobře vykostíme makrelu,na jemno nakrájíme cibuli a když je našlehané máslo,tak cibuli vsypeme do šlehače , přidáme sardelovou pastu, klidně celou tubu,přidáme opatrně pepř ,na obarvení malinko sladké papriky málo zašleháme abychom nerozmlátili cibuli a ochutnáme. Pokud bychom mysleli že je málo slaná/pomazánka/ tak přisolíme ale pozor, sardelová pasta je slaná až až. Je dobré nechat to chvilku v ledničce odležet aby máslo troch přituhlo ,ale ne zas moc.

Žádné komentáře:

Okomentovat