23. dubna 2010

Špagety s krevetami

40 dkg špaget, 25 dkg krevet, 1 oloupané rajče, stroužek česneku, čerstvá bazalka, 4 lžičky olivového oleje, sklenka brandy, pepř

Když pospícháte, můžete použít vařené krevety. Čerstvé krevetky  omyjte a vařte je ve vroucí vodě asi 4 minuty. Potom je sceďte, ale vodu nevylévejte. Vhoďte do ní rajče a chvíli ho nechte plavat. Potom půjde zlehka oloupat. Rajče nakrájejte, česnek oloupejte a rozmačkejte. Nezapomeňte na bazalku. Do rozpáleného oleje na pánvi vhoďte česnek a počkejte až zhnědne. Zmírněte oheň a pomalu vlijte brandy. Přidejte rajče, sůl a špetku pepře. Vše na pánvi dobře míchejte. Omáčka se pomalu začne táhnout a to je ta pravá chvíle, kdy přidejte krevety.Ve velkém hrnci vařte vodu do které nezapomeňte přidat sůl a olivový olej. Až voda začne vřít, vložte do ní špagety a vařte je až budou al-dente, tedy na zkus. Pak slijte špagety, přidejte omáčku a můžete servírovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat