22. dubna 2010

Těstovinový salát se sýrem

250 g těstovin farfalle, 2 lžíce oleje z vlašských ořechů, 2 lžíce octa aceto balsamico, sůl, pepř, 280 g různých salátových listů (roketa.,čekanka lollo rosso), natrhaných na větší kousky, 230 g plísňového sýra dolcelatte, nakrajeného na kostičky, 120 g vlašských ořechů rozpůlených a opražených

Těstoviny vaříme v osolené vodě asi 8-10 min,tak aby byly měkké ,ale pevné.těstoviny scedíme a necháme okapat. Olej z vlašských ořechů a ocet důkladně rozšleháme a podle chuti osolíme a opepříme.Do velké mísy upravíme natrhané listy salátu, navrch dáme okapané těstoviny, plísňový sýr dolcelatte a vlašské ořechy. Salát přelijeme zálivkou, mírně promícháme a ihned podáváme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat