21. května 2012

Citrónové kuřátko

400 g kuřecího masa, 4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, lžíce vína, lžíce sójové omáčky, lžíce cukru, šťáva z citrónu,  vejce, 50 g čínského zelí, 2 rajčata, lžíce škrobu, lžička hladké mouky, ocet, sůl

Na silnější plátky nakrájené kuřecí maso mírně opepříme a smícháme s marinádou, kterou jsme připravili z citrónové šťávy, 1 lžičky vína, škrobu a mouky. Necháme 20 minut v chladu odležet. Na rozpálený olej vložíme maso, dobře promícháme a asi 3 minuty prudce restujeme. Pak přidáme kečup, sójovou omáčku, dochutíme cukrem a octem a přisolíme. Ještě chvíli restujeme, pak přendáme na teplý talíř a zdobíme plátky rajčete a citrónu a jemnými nudličkami čínského zelí. Prodáváme s hranolky nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat