23. června 2010

Paprikáš z klobásky

4 domácí klobásky nebo jiné, 1 kg brambor, 2 velké cibule, 5 stroužků česneku, majoránku, sůl, pepř, olej, hrubou mouku, červenou mletou papriku sladkou a pálivou

Cibuli nakrájíme nadrobno, dáme zpěnit do kastrolu potom přidáme mletou sladkou papriku, hned to zalijeme trochou vařící vody a na to vložíme nakolečka nakrájenou klobásu. Necháme asi 5 minut podusit potom řidáme majoránku, sůl, pepř, syrové brambory nakrájené na větší kostky, to vše zalijeme vařící vodou, aby byly brambory potopené a vaříme pod pokličkou. Když jsou brambory na půl mekké pak přidáme rozetřený česnek a dovaříme doměkka. K zahuštění použijeme hrubou mouku , rozkvedláme ji v hrníčku trochou studený vody a vlijeme ji do paprikáše. Necháme přejít varem. Podáváme s chlebem jako příloha sladkokyselá okurka nebo čalamáda.   

Žádné komentáře:

Okomentovat