23. června 2010

Kovbojské brambory

2 - 3 velké neoloupané brambory, olej na vymazání zapékací misky, 120-180 ml smíchaných, pikantních, tvrdých sýrů, nastrouhaných, 5 plátků slaniny na pánvi osmažené, na ubrousku osušené a rozdrobené, 2 zelené šalotky, posekané, 60 ml barbecue omáčky

Předehřát troubu na 220°C. Nakrájet brambory na 3/4 cm plátky. Vymazat misku olejem a naskládat do ní brambory. Péct do zlatova, asi 15-20 min. V misce smíchat dohromady sýry, šalotku a slaninu. Vyjmout brambory z trouby, potřít je  barbecue omáčkou a posypat sýrovou směsí. Vrátit brambory do trouby a péct, až sýr bublá. Podávat horké.

Žádné komentáře:

Okomentovat