23. června 2010

Musaka s bramborami

150 g mletého masa vepřové a hovězí půl na půl, 25 g cibule, 200 g brambor, 20 ml oleje, 65 g rajčat, 3 g rajského protlaku, 2 dl vývaru, 8 g petržele, 10 g hladké mouky, 100 g tvrdého sýra, 2 dl mléka, 1 vejce sladká paprika, sůl, pepř

Mleté maso osmažíme s nakrájenou cibulí, rajským protlakem a sladkou paprikou. Podlijeme vývarem, necháme 10-15 min. dusit, pak osolíme, opepříme, přidáme petržel a nakrájená rajčata. Brambory nakrájené na plátky napolo usmažíme. Do zapékací mísy dáváme střídavě vrstvy brambor a mletého masa, navrch položíme plátky rajčat. Krátce podusíme v troubě. Pak přelijeme směsí mouky, mléka a vejce, navrh nastrouháme tvrdý sýr a dáme zapéct. Hotovou musaku necháme chvíli vychladnout a nakrájíme na porce.

Žádné komentáře:

Okomentovat