23. června 2010

Kuřecí prsa na slanině se šlehačkou

2 kuřecí prsa, 100 g anglické slaniny, palička česneku, 1/2 kostky bujónu, olej, sůl, pepř, provensálské koření, 250 ml šlehačky, 1 kg brambor

Kuřecí prsa rozkrojíme na půl aby jsme měli 4 plátky, lehce rozklepeme a vložíme do zapékací mísy, kterou jsme lehce po dně potřeli olejem. Na kuřecí plátky nandáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a trochu roznačkaného česneku. Oškrábané a na kolečka nakrájené brambory poklademe na maso s anglickou. Po každé vrstvě brambor je osolíme opepříme a posypeme provensálským kořením. Nezapomeneme také na česnek. Když je mísa plná dáme jí do rozehřáté trouby asi tak na 20 - 30 minut, teplota 180°C. Uvaříme půl kostky bujónu a necháme schladnout, po schlazení za stálého míchání přilejeme šlehačku a tímto přelijeme brambory v míse. Pečeme asi hodinu. Šťáva se nesmí úplně vypéct.

Žádné komentáře:

Okomentovat