23. června 2010

Medajlóniky s bramborovou kaší

1 kg  brambor, sůl, mletý pepř, 500 g vepřové panenky, 7 lžic olivového oleje, 30 g piniových semínek, 1 stroužek česneku, 250 ml zeleninového vývaru, nastrouhaný muškátový oříšek, olivy na zdobení

Nejdříve oloupeme brambory, opláchneme je, rozkrájíme a vaříme v osolené vodě asi 15 min.Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme asi na 12 kousků. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso v něm opékáme do měkka. Psolíme, opepříme a udržujeme teplé.Na pánvi bez tuku orestujeme piniová semínka a vyjmeme je. Česnek oloupeme a na jemno nasekáme.Brambory slijeme a rozmixujeme, přidáme k nim vývar a 3 lžíce oleje. Kaši dochutíme solí a muškátovým oříškem, vmícháme česnek. Ochucenou kaši i medajlonky na talíři posypeme piniovými semínky a ozdobíme olivami.

Žádné komentáře:

Okomentovat