23. června 2010

Kysané zelí s parky

500 g kysaného zelí, 125 g slaniny, cibule, 1 jablko, 8 brambor, 4 párky, šálek masového vývaru i z masoxu, sůl, kmín, 2 dl smetany ke šlehání, mletá sladká paprika

Do hlubokého kastrolu vložíme na kostičky pokrájenou slaninu, osmahneme a pak k ní přidáme 250 g kysaného zelí, na ně jednu větší nahrubo nasekanou cibuli a na osminky pokrájené (jádřince zbavené) jablko. Na tuto vrstvu ještě položíme menší syrové oloupané brambory. Okořeníme solí a mletým kmínem a pokryjeme dalšími 250 g kysaného zelí, které proložíme párky. Vše zalijeme horkým vývarem a pod pokličkou dusíme.před podáním přilijeme do pokrmu smetanu, kterou podle chuti okořeníme mletou sladkou paprikou.

Žádné komentáře:

Okomentovat